Comptabilitat…la puc fer jo mateixa o he de contractar algú?

Peradmin

Comptabilitat…la puc fer jo mateixa o he de contractar algú?

Un dels maldecaps més grans que es troba tota emprenedora, sobretot en els seus inicis ens el què començarà com una petita autònoma, és la comptabilitat.

Des de la creació del teu negoci, estàs obligada a dur una comptabilitat ordenada, seguint el que marca la Llei de la Comptabilitat i el Pla General Comptable d’Andorra.

Tot i aquesta premissa, en cap cas s’obliga a la contractació d’un/a empleat/da que s’encarregui de la comptabilitat ni a subcontractar aquest servei a una empresa externa.

En un inici, sempre cal optimitzar les despeses de la teva empresa, així que potser t’aventuris a fer els teus propis números. Al principi hi ha poc volum i potser puguis fer-ho pel teu compte. L’únic que has de tenir en compte és seguir els criteris comptables establerts.

Et preguntaràs, i com ho puc fer? Tens moltes formes de fer-ho, des d’un format en Excel fins a diferents programes informàtics destinats a la gestió comptable de l’empresa. Entre les dues opcions, et recomanem sempre la del software, ja que té un conjunt de parametritzacions que ajuden a evitar errors.

D’aquests tipus de software que pots trobar arreu. N’hi ha al núvol (amb accés des de qualsevol dispositiu) o els més clàssics d’instal·lació al teu ordinador. Pots trobar empreses andorranes que ja tenen implementat de sèrie el pla Comptable d’Andorra i tots els models d’impostos, que et poden estalviar temps amb les comunicacions amb l’Agència Tributària.

Cal que tinguis en compte quines són les teves necessitats, ja que els programes de comptabilitat poden oferir facturació, nòmines i altres gestions integrades.

En el cas que vulguis fer tu mateixa aquesta gestió dins la teva empresa, et recomanem que abans de fer cap mena de presentació d’impostos i/o de comptes, demanis ajuda a un professional perquè ho supervisi. Sempre és millor que un expert, que està al dia de les modificacions de la normativa, hi doni una ullada per tal d’evitar errors.

Un cop el volum de la teva empresa vagi creixent, et recomanem que contractis una empresa externa o, fins i tot, incorporis a una persona en plantilla perquè s’encarregui de la comptabilitat.

Recorda que el millor escenari sempre és aquell en el que tu dediques la major part del teu temps a fer que el teu negoci produeixi al màxim!

Article publicat al #9 de l’Enterprising Woman Mag

Quant a l'autor

admin administrator